Veelgestelde vragen

MultiWhite® Kleurtemperatuur instelbare verlichting

Van daglicht tot kaarslicht, creëer de juiste sfeer!  

Licht is een heel belangrijk onderdeel van ons leven. Verlichting biedt ons de mogelijk te werken en te leven als de zon ons niet meer van voldoende licht voorziet. Maar licht is meer dan alleen functioneel. Het geeft sfeer aan een ruimte en heeft grote invloed op onze gemoedstoestand. Van kouder licht gaan we harder werken en van zacht warm licht raken we meer ontspannen. Verschillende momenten van de dag en ons gevoel vragen om verschillend licht. Met MultiWhite verlichting is dit geheel naar wens aan te passen.

Van koel naar extra warm licht
Bij de MultiWhite verlichting kunt u de kleurtemperatuur traploos instellen. Van 2100K (kaarslicht) tot 6500K (daglicht). Ook is de verlichting perfect te dimmen. In keukens wordt dit veel toegepast en daar zie je dat overdag graag een koelere kleur wordt gekozen en 's avonds een wat warmere, gezelligere tint. Maar ook voor slaapkamers en woonkamers is dit prachtig.

Voor welzijn en gezondheid
Een instelbare kleurtemperatuur is belangrijk om het je bioritme synchroniseert met de zon gedurende de dag. Het licht van de zon verandert gedurede de dag. In de ochtend wanneer de zon opkomt is de kleurtemperatuur een stuk warmer dan op het midden van de dag, dan is de kleur behoorlijk koel.

Koud licht verhindert ook de aanmaak van melatonine in het brein. Dit is een natuurlijk hormoon dat slaperig maakt. Daarom is het een goed idee om het licht warmer te maken in de avond om het lichaam een natuurlijkere transitie te laten maken van dag naar nacht. MultiWhite maakt het mogelijk om het ritme van de zon na te bootsen en zo kun je de ideale temperatuur bepalen dit bij jou past.