Product informatie

Onze populaire trapverlichtingset. In dit gunstig geprijsde, complete pakket vindt u alles wat u nodig heeft om uw trap sfeervol te verlichten met warm witte strips. Dit is een mooie warme kleur. Liever neutraal wit (4.000K) licht of juist RGB (meerdere kleuren)? Bekijk dan onze andere pakketten.

De set is compleet plug & play. Alle strips zijn met hun supersterke 3M tape gemakkelijk op te plakken op een houten of geverfde trap. De strips worden met elkaar verbonden met aansluitkabels van 1 meter lang. Zo worden ze doorgelust tot aan de laatste strip die u gemakkelijk aan de transformator aansluit,

Dimmer / Aan-uitschakelaar
We raden deze accessoire aan bij de deze set. Hiermee kunt u de lichtsterkte gemakkelijk aanpassen. Dat is wel zo handig want ongedimd geven de strips bijhoorlijk veel licht. Met de dimmer kan de LED trapverlichting ook aan en uitgeschakeld worden, maar u kunt dit natuurlijk ook automatisch door de optionele bewegingsmelders laten doen! De laatste dimstand wordt onthouden als de stroom onderbroken wordt, wel zo handig.

De dimmer is net als de rest van de set uiterst gemakkelijk te installeren. Hij is plug & play en wordt tussen de transformator en de strips geplaatst. Het oogje van de infrarood ontvanger is slechts een paar mm in doorsneden en past gemakkelijk in een klein gat in de trap.

Bewegingsmelders
Erg handige, kleine sensors die ervoor zorgen dat uw LED trapverlichting automatisch aan- en uitschakeld. De gevoeligheid is in te stellen voor als u niet wilt dat de trap overdag verlicht wordt. Daarnaast is ook de nalooptijd in te stellen: de tijd die de verlichting aan blijft staan nadat een beweging is gedetecteerd, van 30 seconden tot 8 minuten. Meer bewegingsensors zijn mogelijk, ze zijn parallel op elkaar aan te sluiten, zie daarvoor het installatieschema.

Het oogje is erg klein: het zichtbare gedeelte is slechts 22mm in doorsnee, en pas in een gat van 10mm. Erg gemakkelijk om onderaan de trap te plaatsen. Bovenaan de trap moet u iets creatiever zijn.

Deze optionele bewegingsmelders zijn helaas niet plug & play: Van de transformator moet u hiervoor het draad met stopcontactstekker doorknippen en deze aan de bewegingsmelder(s) verbinden. Zie hiervoor het installatie schema.

Wat extra draad is, zeker bij een sensor boven aan de trap, geen overbodixe luxe. Selecteer deze eventueel bij de set.

Andere varianten / lengte op maat / meer treden
We hebben deze set ook in andere kleuren.
Neutraal wit. Zacht witte kleur, ook erg mooi
Verschillende kleuren (RGB). Alle kleuren zijn hiermee in te stellen en ook verschillende kleurwisselende programma's.
Meer treden. Neem contact met ons op!
100cm strips. Al onze sets zijn ook met langere strips verkrijgbaar, voor wie de hele breedte van zijn trap wilt gebruiken. De ervaring leert dat de 50cm strips goed zijn voor 95% van al onze klanten.
Maar toch kunnen deze langere strips voor mensen een uitkomst zijn. Eventueel kunnen de strips dan op lengte worden afgeknipt om zo 70cm, 80cm of 90cm breed te worden. Met clip-connectors kan de set dan weer plug & play gemaakt worden.

Bekijk deze andere sets in onze categorie trapverlichting, of bij alternatieven onderaan deze pagina.

Hulp bij installeren
Komt u er niet uit tijdens de installatie? Wij helpen u graag! Mail ons en u heeft binnen 1 werkdag antwoord (foto's helpen altijd). Bellen is natuurlijk ook mogelijk.

Inhoud van de set
De hoeveelheid strips hangt af van het aantal treden dat u selecteert.

 • LED Strip 50cm Warm Wit Plug & Play
 • Aansluitkabel 100cm voor Plug & Play strips
 • Transformator 12V Plug & Play. Vermogen afgestemd op aantal strips

Optioneel:

 • Dimmer / Schakelaar Plug & Play voor LED strips (12V en 24V)
 • Mini Infrarood Bewegingssensor 230V (geschikt voor LED). Niet plug & play, zie installatieschema. Meerdere sensoren zijn mogelijk.

Installatie
Test eerst de installatie voordat u alles definief aanbrengt. Maak de oppervlakken waar de strips op geplakt gaan worden schoon en vetvrij.

 1. Begin met de bovenste trede. Plak de eerste strip op de gewenste plek, in het midden van de trede,
 2. Boor nu een gat links van de strip naar de achterkant van de trap. De connectors aan de aansluitkabel zijn +- 6mm hoog en 13mm breed. Idealiter boort u dus 2 gaten van 7mm vlak naast elkaar en haalt u het overtollige hout weg.
 3. Op de trede eronder: plak de strip op de gewenste plek. Boor nu een gat links en rechts van de strip naar de achterkant van de trap.
 4. Herhaal dit proces voor alle volgende treden. Houdt er rekening mee dat bij de laatste trede slechts 1 gat nodig is! Aan welke kant dit is hangt af van het aantal treden. Als u de strips gaat doorlussen dan ziet u uiteindelijk waar dit laatste gat moet komen.
 5. Het verbinden van de strips. Bevestig de aansluitkabel links op de bovenste trap, steek de kabel door het gat er vlakbij naar de achterkant van de trap en weer door het gat een trede lager, bevestig deze nu linkst aan de strip op deze trede.
  Bevestig nu de volgende verbindingskabel aan de rechterkant van de strip, steek deze door het gat rechts ernaast en verbind hem met de strip eronder.
  Herhaal dit voor alle treden.
 6. Optioneel. Aansluiten van de dimmer/aan-uitschakelaar. De dimmer heeft een verbindingskabel die u zo aan de laatste strip kan bevestigen. Voor de infrarood sensor kunt u een klein gaatje boren in het stootbord van de onderste trede en de sensor daar doorheen steken.
 7. De transformator heeft een lange verbindingskabel die u zo aan de laatste strip kan bevestigen. Indien u de dimmer heeft meebesteld, de transformator kan hier ook plug & play mee verbonden worden. De transformator heeft een ruim snoer met stekker om zo in het stopcontact te kunnen steken.
 8. Optioneel. Aansluiten van de bewegingsmelder(s). Van de transformator moet de draad met stopcontactstekker worden doorgeknipt, en de aders aan beide zeiden worden gestript.
  De kant met de stekker: De bruine draad verbindt u met de bruine draad van de bewegingsmelder. De blauwe draad verbindt u met de blauwe draad van de bewegingsmelder én u verbindt de blauwe draad ook met de blauwe draad aan de kant van de transformator.
  De kant met transformator: De bruine draad verbindt u met de rode draad van de bewegingsmelder. De blauwe draad is reeds verbonden (zie hierboven).
  Bij 1 bewegingsmelder is 1 strip kroonstenen aan te raden (Zie 'maak uw bestelling compleet')
  Bij 2 bewegingsmelders zijn 3 lasklemmen aan te raden (Zie 'maak uw bestelling compleet')

Technische infomatie

Algemeen

Artikelnummer LG-002
Fabrikantnaam Ledgloeilamp.nl

Algemeen

Garantie (in jaren) 2

Vragen van klanten (14)

Beste,
De set https://www.ledgloeilamp.nl/led-trapverlichting-warm-wit-compleet-pakket-4-16-treden-50cm ziet er mooi uit en handig zelf toe te passen met de beschrijving!
Wat is de lichtkleur waar u schrijft 'mooie warme kleur'?
bvd, Michiel
Vraag van Michiel op 6 feb. 2021 13:46:00
Dank voor uw vraag. De warm witte uitvoering is 3000K.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 8 feb. 2021 09:36:00
Ben op zoek naar trapverlichting voor 4 treden met twee sensoren [een boven en een beneden ) die aangaan als je de trap op /afgaat
Wel alles op stroom
Hoeveel meter snoer zit erop aangezien het van beneden naar boven een aantal meter is en ik aan de achterkant aansluiting voor stroom heb
Heeft u dat en wat kost dat
Alvast dank Gr buijs
Vraag van Freek op 4 nov. 2020 20:37:00
Dank voor uw vraag. Daar is deze set zeer geschikt voor. De strips worden doorgelust, dus daar is geen extra snoer voor nodig. Wel heeft de trafo een snoer van 1 meter. Dus daar is een verlengkabel wel handig voor.
Naast de set heeft u eventueel de mogelijkheid om dit erbij te selecteren:
https://www.ledgloeilamp.nl/kabel-op-rol-10-meter-wit-2-aderig-0-75-mm

Het aantal treden zijn te selecteren, en de sensors kunt ook selecteren.
4 treden met alles erbij, en 2 sensors zijn momenteel ongeveer 90 euro
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 11 nov. 2020 20:57:00
kan je het set ook parallel aansluiten
Vraag van Cees Verschoor op 8 sep. 2020 20:21:00
Dank voor uw vraag. Dat is wel mogelijk. Alleen dan is het niet plug en play meer.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 10 sep. 2020 13:55:00
Kan je de 50cm ledstrip door midden knippen? Zodat je een 25cm strip hebt? Vindt 50cm net wat te breed voor mijn trap.
Vraag van Remish Ghiraw op 4 feb. 2019 21:00:00
Tegenwoordig wordt de set met 1 meter strips geleverd die je gemakkelijk kan doorknippen tot 2x50cm en dan met clip connectors weer plu&play maakt.

Kleinere lengtes kunnen dus ook. Maar de knippunten zitten om de 10cm, dus dan zou het 20cm of 30cm moeten zijn. En dan zijn er dus wat extra clip connectors nodig.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 5 feb. 2019 12:17:00
Hoe breed is de ledstrip?
Vraag van Marianne op 19 jun. 2018 11:51:00
De strips zijn 10,5mm breed.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 19 jun. 2018 15:25:00
Hoeveel lumen produceert deze led verlichting bij 13 traptreden?
Vraag van Marianne op 28 feb. 2018 19:37:00
Iedere strip van 50cm heeft een lichtopbrengst van 80 lumen. Dus voor 13 treden zou dit 1040 lumen in totaal zijn.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 1 mrt. 2018 11:13:00
Ik zou deze set graag kopen maar dan met led strips van 4000K ipv warm wit in de set.
Vraag van Annette op 26 aug. 2017 16:59:00
Dank voor uw vraag. Helaas hebben wij deze makkelijk aan te sluiten strips niet in die kleur beschikbaar.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 28 aug. 2017 10:09:00
Kan ik deze aansluiten en aansturen via domotica?
Vraag van koen op 28 apr. 2017 17:15:00
Als u de 12V KlikAanKlikUit Mini dimmer erbij besteld dan kunt u dit wellicht met ook uw domotica systeem bedienen.

https://www.ledgloeilamp.be/klikaanklikuit-mini-12-24-v-led-dimmer
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 1 mei 2017 11:11:00
Ik heb de set inmiddels in huis, echter zit er geen adapter bij voor tussen de transformator en de eerste aansluitkabel. Graag verneem ik hoe ik de eerste aansluitkabel (4 draden) kan aansluiten op de transformator (twee draden).
Vraag van Angelo op 27 apr. 2017 17:49:00
Dank voor uw vraag. Dat klopt inderdaad. U kunt de laatste verbindingskabel op de lengte naar wens doorknippen en dan met de kroonsteen aan de transformator verbinden. U heeft slecht 2 van de 4 aders nodig. Als u op de strip kijkt, dan ziet u wat plus en min is, volg dan de draden die erbij horen en sluit die dan aan.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 28 apr. 2017 13:05:00
Hallo,
Ik ben geïnteresseerd in led verlichting voor mijn trap met 2x sensor.
Maar ik vind geen informatie voor de ledstrip te bevestigen aan de trap? Hebben jullie daar enig info over?
Vraag van Sam op 6 jan. 2017 13:09:00
De LED strips zijn zelfklevend. Dus op een gladde, schone onderkant plakken ze uitstekend. Voor een trap met vloerbedekking moet er eerst iets komen waar ze op geplakt kunnen worden, bijvoorbeeld een simpel aluminium strip van 1,5mm dik x 8mm breed, deze zijn gemakkelijk bij de bouwmarkt te halen.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 9 jan. 2017 14:10:00
Is het mogelijk om bij deze set twee draadloze aan / uit schakelaars te plaatsen? Zowel onderaan als bovenaan de trap? m vr gr Kilian
Vraag van Kilian op 17 mei 2016 20:07:00
Dat is zeker mogelijk. Op de dimbare draadloze ontvanger kunt u namelijk meerdere draadloze schakelaars aansluiten en zo dus een boven en een beneden plaatsen.
U kiest dan erbij:
1x KlikaanKlikuit draadloze ontvanger
2x KlikaanKlikuit draadloze wandschakelaar
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 18 mei 2016 10:39:00
Is het met deze set ook mogelijk om de treden 1 voor 1 vertraagd aan te laten gaan?
Vraag van Fahad op 27 apr. 2016 12:46:00
Daar zou een speciale controller voor nodig zijn voor dat effect. En die hebben we helaas niet. Ik heb even bij onze leveranciers gekeken maar daar vindt ik helaas ook niets...
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 28 apr. 2016 16:56:00
Hallo,

Kunt u mij vertellen hoe dik de led strips zijn en hoe dik de aansluitkabels zijn van <a href="/verlichting-per-ruimte/led-trapverlichting/led-trapverlichting-warm-wit-compleet-pakket-4-16-treden-50cm">led-trapverlichting-warm-wit-compleet-pakket-4-16-treden-50cm</a>
Dit ivm het wegwerken van de strips achter een opstaand randje van de trede.
Hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Ronnie Cornellissen
Vraag van Ronnie Cornelissen op 21 mrt. 2016 10:56:00
De strips zijn zo'n 8mm breed en 3mm hoog. De aansluitkabel heeft een doorsnede van 3mm. De connector daarop is zo'n 10mm breed en 5mm hoog.

Als u alles met de connectors gemakkelijk wilt aansluiten dan moeten de gaatjes in de trap groot genoeg zijn voor de connector. U kunt ook de kabel iedere keer afknippen en achter de trap met kroonstenen weer bevestigen als u kleinere gaatjes zou willen.
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 21 mrt. 2016 11:48:00
hallo; ik wil mijn trap treden 14 stuks van leds strips voor zien van 30 cm . maar kan de strips maar aan 1 kant aansluiten wat heb ik daar voor nodig en wat is dan de prijs .
Vraag van Ed op 13 jan. 2016 12:58:00
Het pakket wat we hebben met 50cm strip (evt af te korten tot 30cm) bevat voldoende aansluitdraden om het ook van 1 kant aan te sluiten.

http://www.ledgloeilamp.nl/verlichting-per-ruimte/led-trapverlichting/led-trapverlichting-warm-wit-compleet-pakket-4-16-treden-50cm

Het enige is dat u dan niet steeds doorlust. Dus u moet dan alles parallel aansluiten. Met flink wat lasklemmen moet dat geen probleem zijn. We hebben die ook eventueel:
http://www.ledgloeilamp.nl/accessoires/schakelmateriaal/lasklem-5p-2-5-4mm
Beantwoord door Martijn (Klantenservice) op 13 jan. 2016 12:59:00

Klantenreviews

"Mooie platte strip, ik frees deze in de traptrede zodat die helemaal uit het zicht verdwijnt "
Service & Bezorging
Product
Review door Jacob (Geplaatst op 13-01-2019)
""
Service & Bezorging
Product
Review door Christoffel (Geplaatst op 06-11-2018)
"Top product. Niks mis mee"
Service & Bezorging
Product
Review door Edward Ernster (Geplaatst op 26-06-2018)
"trapverlichting voor renovatie van de trap"
Service & Bezorging
Product
Review door H Kuijers (Geplaatst op 27-03-2018)
"Plug & play maakt zijn naam waar. Makkelijke aansluiting!"
Service & Bezorging
Product
Review door Raymond (Geplaatst op 03-02-2018)
""
Service & Bezorging
Product
Review door Maas Velthuizen (Geplaatst op 29-01-2018)
"Mooie verlichting, vooral i.c.m. de dimmer. "
Service & Bezorging
Product
Review door Bas (Geplaatst op 22-01-2018)
""
Service & Bezorging
Product
Review door Rob Paalman (Geplaatst op 06-12-2017)
"Mooi product "
Service & Bezorging
Product
Review door De Wacht J (Geplaatst op 21-09-2017)

1 tot 10 van 19 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: LED Trapverlichting Warm Wit compleet pakket 4-20 treden 50cm Plug & Play

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Service & Bezorging
Product

Alternatieven

Email naar een vriendWacht a.u.b...

Toegevoegd aan je winkelmandje
{{var product.name}}
Winkelmandje
producten
€ 0,00

Verzendkosten (Nederland)
€ 4,95
Bestel voor € 25,00 meer en betaal slechts €2,95 verzendkosten!
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen